12 decembrie 2009

500 Days of Summer

Boy meets girl. Boy falls in love.
This is not a love story. This is a story about love.


Putine filme reusesc sa imi placa atat de mult, avand in vedere ca urmaresc tot anul sa vad un film cu/despre dragoste. Filmul anului acesta pare sa fie "500 days of Summer".
Cu un scenariu minunat plus 2 actori pe masura( Jodseph Gordon Levitt si Zooey Deschanel), filmul reuseste sa te prinda din primele minute, pentru ca mai apoi sa nu vrei sa-i mai dai drumu.
Exista si un povestitor, a carui voce te anunta ce concluzii sa tragi atunci cand esti nedumerit, promitand inca de la inceput o poveste atipica: “This is not a love story.”
Ideea e simpla - un el o intalneste pe ea. Joseph Gordon Levitt (Mysterious Skin, The Lookout) este Tom, creator de felicitari, iar ea e Summer (Zooey Deschanel), noua angajata a firmei.
Pentru a complica putin povestea ea ii spune din start ca nu vrea o relatie, iar el accepta. Bineinteles ca ea nu crede in dragoste si nici nu da semne sa-si schimbe parerea.
Par suflete pereche pana la un anumit punct, moment in care fara nici un motiv aparent situatia incepe sa se destrame in bucati destul de mici.
Interesant e si modul de constructie al filmului, privitorului nefiindu-i prezentate zilele relatiei in ordine cronologica.

Ce te faci cand persoana pe care o iubesti se casatoreste cu altcineva? Iti doresti sa fie fericita cu acel cineva?



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu