10 septembrie 2009

RocknRolla

N-am vazut pana acum nici un film regizat de Guy Ritchie, ba ca era cu Brad Pitt, ba ca aparea Madonna...scuze. Dupa vizionarea fimului in cauza am hotarat sa arunc un ochi si peste Revolver, Snatch si Lock, Stock and Two Smoking Barrels.
Actori buni, muzica buna, actiune antrenanta, adrenalina prezenta in doze mari= un film foarte tare. L-as fi vazut pe Jason Statham in rolul lui One Two,dar nici Gerard Butler nu-i de lepadat.
Mai toata actiunea e ceva de genu "uite tabloul, nu e tabloul", pentru ca in final tabloul sa aiba un rol foarte important.
Povestea se desfasoara in Londra, locatie aleasa de un mafiot rus pentru afacerile sale. Mafia londoneza incearca sa colaboreze cu mafia rusa, motiv suficient de bun pentru ca altii sa-si vada propriile interese.
Are loc astfel o scurgere de informatii , iar mafia rusa ramane fara 7 milioane de dolarei; cu mentiunea ca scena jafului a fost criminala.
Pentru a se razbuna, mafiotii rusi trimit 2 gorile pline de cicatrici (foarte buna si scena cu cei doi in masina intrecandu-se pe tema- cine are cele mai multe semne de buna purtare). Astia 2 si-o iau in freza din prima, pentru ca mai tarziu sa se razbune intr-un mod foarte demn de comunitatea gay.

Pe langa actiunea antrenanta au fost replicile geniale (“If a slap don’t work, you cut ‘em or you pay ‘em, but you keep your receipts, cos this ain’t the Mafia.”) si situatiile penibilo-comice (vezi scenele referitoate la baietasul gay).
Merita vazut daca va place umorul englezesc, Butler sau filmele de actiune.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu