10 mai 2010

The Princess and the Frog


Pe site-urile de filme scria ca e este un musical si un film de familie ce consemneaza reintoarcerea la animatiile traditionale in format 2D. Bine au mai scris. Cateodata un 2D poate intrece un 3D, iar asta e ceva.
Nu mi s-a parut asa uimitor faptul ca eroina e prima printesa de culoare din istoria desenelor animate marca Walt Disney, uimitoare mi s-a parut frumusetea povestii, atat de bine expusa.
Tiana este o tanara ce viseaza la un restaurant al ei, continuare a visului tatalui decedat. Ea munceste enorm pentru implinirea acestui vis, pentru a se trezi cand ii e lumea mai draga transformata in broasca. Vinovat de acest eveniment este un print, dezmostenit intr-un fel de parinti. El se baga intr-o incurcatura cu un nene ce face voodoo sau ceva in gen, si ajunge sa fie tranformat in broasca, pana cand o printesa il va saruta. Nimereste in schimb la un bal mascat, o saruta pe Tiana, deghizata in printesa, si ajung amandoi in padure, sub lumina lunii.
Acolo ei isi fac prieteni, de mentionat fiind Louis, un aligator foarte amuzant , pasionat de cantatul la trompeta. A fost atat de simpatic Louis...

Cu toate ca e un film de pusti neajunsi la pubertate, mi-a placut si m-am simtit iar ca la 12 ani, cand asteptam sa vina duminica dimineata pentru a ma uita la desene.
Cine spunea ca unele desene animate nu sunt numai pentru copii, nu spunea prostii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu