21 noiembrie 2009

2012

L-am vazut ieri, destul de nerabdatoare. Imi doream de multicel sa vad mult-asteptatul film, in primul rand pentru efectele speciale, in al doilea rand pt Cusack.
Este un film foarte interesant la care m-am uitat cu placere. Daca titlul nu e sugestiv, va spun ca este despre “sfarsitul lumii“. Si ce sfasit - cutremure, valuri ucigase, orase daramate in cateva secunde.
Sa pornim cu inceputul. Undeva, candva in timp , maiasii au prezis sfarsitul lumii in 2012. In zilele astora din film 2012 este prezentul. Primul semn al armageddonului sunt cutremurele care de fapt nu erau cutremure, dar care provoaca fisuri imense in pamant. In cateva ore oraselul incepe practic sa se scufunde/prabuseasca.
Personajele principale sunt un el si o ea, divortati, cei 2 copii ai acestora si noul iubit al ei - chirurg plastician. Nush cum se face dar el afla de catastrofa ce va lovi planeta, asa ca incearca sa-si salveze familia, inchiriind un avion cu destinatia- China. Acolo prezisese nebunul de Harrelson ca vor lovi la sfarsit fortele naturii. Amuzant e ca domnul chirurg nu stia sa piloteze un avion destul de bine, insa face niste cascadorii de mai sa nu ne vina sa credem.
Guvernul american, in colaborare cu marile puteri ale lumii se gandeste bine, ii pune pe chinezi la munca,iar acestuia construiesc nave imense gen "Arca lui Noe" pentru a asigura supravietuirea speciei umane.
John Cusack ar trebui sa se faca sofer de curse, avand in vedere ca omul face practic slalom printre masini, bucati de cladiri, crapaturi in pamant. Cand a trecut pe sub podul ce se darama vazand cu ochii mai sa mi se faca pielea de gaina. Cat noroc pot sa ai? raspuns: mult :))
Nasol e ca filmul dureaza 2 ore jumatate, iar unele scene incredibile de actiune mi-au scapat un "da-o naibii de treaba". A fost totusi spectaculos, asta trebuie sa recunosc. Pana la urma a fost exact cum ma asteptam.
N-am avut mari pretentii la scenariu, pentru ca hai sa fim realisti, s-au facut zeci de filme despre sfarsitul lumii. Aici nu conteaza ce spui, ci cum o spui/arati.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu