13 noiembrie 2009

A Christmas Carol

Ebenezer Scrooge: What do you want with me?
Jacob Marley: You will be haunted by three spirits.
Ebenezer Scrooge: I'd rather not.

Va anunt de pe acum ca daca va duceti la film pentru a vedea o alta interpretare a faimoasei povesti de Dickes, veti pleca putin dezamagiti. Noua versiune reuseste sa ne incante vizual, fiind 3D si destul de spectaculaosa...dar atat.
Am impreia ca e mai mult pentru copii, ei fiind uimiti mult mai usor de o poveste plina de efecte speciale. Pana la urma ei nu-si pun problema ca noi, noi mai vrem si o poveste mai buna.
Nu m-a incantat prea mult. Probabil daca nu ar fi fost efectele 3D il consideram chiar prost. Au inghesuit multe (fantomele alea parca trebuiau sa vina in 3 nopti consecutive, nu in aceeasi noapte) intr-un timp destul de scurt.
Nu m-a emotionat deloc, nu am empatizat cu personajele, nu m-a purtat in spiritul Craciunului. SIngura chestie care a fost ok a fost calatoria cu spiritul Craciunului prezent (desi rasul ala mi-a zgariat timpanul) si cea cu spiritul viitorului.
Jim Carrey a reusit sa joace 9 personaje (Scrooge / fantoma Craciunului trecut / tanarul Scrooge / Scrooge as la 10 ani / Scrooge matur / Scrooge trecut de 50 de ani/fantma Craciunului prezent / fantoma Craciunului viitor) si asta a fost prea mult pentru mine. Gary Oldman si Colin Firth mi-au placu mai mult. In special Oldman.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu