6 noiembrie 2009

District 9

Cand am fost la cinema nu ma gandeam ca o sa-mi placa filmul. Auzisem de la multi ca e prost, de la altii ca e bun, asa ca nu stiam la ce sa ma astept. A fost chiar destul de bun.
Filmat in stilul unui documentar, District 9 a reusit sa uimeasca prin felul in care au ales sa prezinte povestea.

Ideea e pe cat de simpla, pe atat de complexa. Faza e ca extraterestrii aterizeaza pe la noi, dar nu cu scopul de a ramane. Ghinionul face ca nava lor sa ramana fara combustibil, asa ca ei se vad nevoiti sa ramana printre noi, fiind tratati mai mult in batjocura.

Extraterestrii nostri arata ca niste insecte, aduc mai mult a greieri giganti, sunt cam inofensivi si controlati prin nevoile lor (mancare de pisica) de traficantii de arme.

Cum nimeni nu e de acord cu resedinta actuala a acestora, se hotaraste mutarea lor, insarcinata cu aceasta misiune fiind corporatia Multi-National United prin Wikus Van De Merwe (Sharlto Copley), un destept si jumatate.

Ironia sortii face ca inteligentul de Wikus da peste un recipient care il stropeste drept in fata cand incearca sa-l deschida, asta ducand la inceperea transformarii lui in extraterestru. Din acel moment Wikus isi da seama ca oamenii sunt inamicii, iar extraterestrii nu sunt chiar asa prosti pe cat ii credeam.
Ma bucur ca nu am citit despre film, existand in cazul meu elementul surprizei.

Finalul a fost absolut superb, chiar perfect.

A reusit sa ma uimeasca, sa ma amuze, sa ma induioseze si sa ma faca sa plec multumita de alegerea facuta - de a vedea filmul.
Daca nu l-ati vazut, ce asteptati?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu